Πεζοπορία – Φυσιολατρία

H βίλα AΛΣ ΜΑΡΜΑΡΕΗ αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών για τους εραστές της φυσικής ομορφιάς. Γαλήνη, αποτοξινωτική ηρεμία μέσα από το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά και άγρια φύση χάρη στο φαράγγι το πνιγμένο στις πικροδάφνες που βρίσκεται από πίσω. Αετοί,  πέρδικες, λαγοί, αλλά και γαϊδουράκια, άλογα και κατσίκια από τα γειτονικά κτήματα. Η φύση της Κέας οργιάζει όλες τις εποχές ανενόχλητη από την ανάπτυξη και τους ρυθμούς της βιομηχανοποιημένης κοινωνίας.

Με διαμονή την βίλα ΑΛΣ ΜΑΡΜΑΡΕΗ ο επισκέπτης  μπορεί να ανακαλύψει την άγρια και ατίθαση ομορφιά της Κέας που είναι τόσο διαφορετική από τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Η Κέα  είναι ένας μοναδικός προορισμός, ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τον περιπατητικό τουρισμό. Το νησί έχει σηματοδοτημένα μονοπάτια συνολικού μήκους 36 χιλιομέτρων, όπου το 65% είναι λιθόστρωτα και πανάρχαια. Τα περισσότερα καταλήγουν σε ερημικές ακρογιαλιές, όπου κρύβονται και τα πιο όμορφα μυστικά, αρχαίες πόλεις, όπως η Καρθαία,  παρθένες παραλίες και καταγάλανα νερά, περνώντας μέσα από μοναδικά δάση με βελανιδιές και σπάνια αγριολούδουδα. Άγριες ορχιδέες, φαρμακευτικά βότανα, αρωματικοί θάμνοι, σπάνια μανιτάρια, πολύχρωμες λειχήνες, αιωνόβιες καστανιές, κρόκοι, ίριδες, αγριοτριανταφυλιές, ζουμπούλια, άγριες γλαδιόλες και ασφόδελοι συνθέτουν έναν πίνακα εξαίσιας ομορφιάς. Ευλογημένος τόπος!

 

Book Now!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την βίλα ΑΛΣ ΜΑΡΜΑΡΕΗ  o επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περπατήσει μέχρι την κοντινή παραλία της Συκαμιάς μέσα από το φαράγγι με τις πικροδάφνες και τις αμυγδαλιές. Πρόκειται για μια καταπληκτική εμπειρία 25 λεπτών, η οποία καταλήγει στην ένωση με τα κρυστάλλινα νερά της Συκαμιάς.  Μπορεί επίσης να επισκεφτεί τις πολύ όμορφες κοντινές παραλίες Ψιλή Άμμος και Καλυδονύχη, απόσταση περίπου μισής ώρας. Ολες εξαιρετικά δείγματα της κλασσικής ομορφιάς της Ελλάδας.

pezoporikos-xartis