Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες είναι το διάσημο νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίου που περιλαμβάνει μερικά από τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο. Το όνομα Κυκλάδες το πήρε επειδή τα νησιά σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω από το ιερό νησί της Δήλου. Σύμφωνα με την μυθολογία, οι Κυκλάδες ήταν νύμφες που τις μεταμόρφωσε ο Ποσειδώνας σε νησιά, όταν προκάλεσαν την οργή του. Στις Κυκλάδες συμπεριλαμβάνονται η Κέα, η Ανδρος, η Τήνος, η Μύκονος Δήλος, Κύθνος Σέριφος Σίφνος, Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Αμοργός, Μήλος, Σαντορίνη, Ιος, Κύμωλος, Ανάφη, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ηρακλειά, Σχοινουσα, Δονούσα και Κουφονήσια. Πρωτεύουσα είναι η Σύρος.

Οι Κυκλάδες είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους νησιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Εκπροσωπούν τις καταπληκτικές θάλασσες, τις εξαιρετικές αμμουδιές, τα λευκά ξωκλήσια, την καλοδιατηρημένη παράδοση ,την γοητευτική συνύπαρξη του λευκού με του μπλε, εικόνες που καθορίζουν το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας και εγγυώνται μαγευτικές  διακοπές.

Από τις βεράντες της βίλας ΑΛΣ ΜΑΡΜΑΡΕΗ στην Κέα, φαίνονται 14 από τις Κυκλάδες, γεγονός που δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη διαμονή και εξασφαλίζει διακοπές με θέα, σε ένα από τα ομορφότερα παράθυρα της Ελλάδας.

cyclades