Γαστρονομία – Διασκέδαση

Η Κέα έχει την δική της κουζίνα που μοιάζει πολύ με αυτή των Κυκλάδων όμως είναι και ιδιαίτερη. Χαρακτηριστικά πιάτα είναι ο «πασπαλάς» (κομμάτια χοιρινού μαγειρεμένα με ντομάτα και αυγά), τα «τσίγαρα» (κομμάτια χοιρινού με λίπος), η λόζα (καπνιστό χοιρινό κρέας), τα καπνιστά λουκάνικα με τα μυρωδικά και τα τοπικά τυριά -όπως ξυροτύρι, μυζήθρα, ξινό, κοπανιστή.Το ντόπιο κρασί ονομάζεται «μαυρούδι».Ομως και το μέλι της Κέας είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας. Πολύ νόστιμα είναι το παστέλι της, τα χειροποίητα γλυκά κουταλιού και τα αμυγδαλωτά.

Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια στην Κέα που προσφέρουν τόσο παραδοσιακή όσο και διεθνή κουζίνα και τα οποία βρίσκονται στην Ιουλίδα, στην Κορρησία, στο Βουρκάρι, στον Οτζιά και αλλού.

Όμως καλή κουζίνα, κυρίως παραδοσιακή μπορεί κάποιος να γευτεί και στην βίλα ΑΛΣ ΜΑΡΜΑΡΕΗ, όπου εκτός από τη διαμονή, δίνεται η δυνατότητα επιλογής ενός καλού ντόπιου μάγειρα/μαγείρισσας, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει αξέχαστα εδέσματα. Στην βίλα ΑΛΣ ΜΑΡΜΑΡΕΗ πραγματοποιούνται επίσης σεμινάρια αρχαίας ελληνικής κουζίνας.

Η νυχτερινή ζωή στην Κέα είναι ζωντανή. Εκτός από τα καλά εστιατόρια, υπάρχουν και μπαρ ιδιαίτερα στην Κορρησία και το κοσμοπολίτικο ναύσταθμο, Βουρκάρι, όπου κάποιος μπορεί να διασκεδάσει μέχρι το πρωί παρέα με φίλους, αλκοόλ και μουσική, μουσική που συνεχίζεται αδιάκοπα  στα beach  μπαρ στον Κούνδουρο, στο Σπαθί ή στο Γιαλισκάρι.

Για όσους προτιμούν τα σπορ για να κάψουν τις θερμίδες που πήραν από την καλή κουζίνα, υπάρχει και το αθλητικό και συνεδριακό κέντρο.

Και για πιο χαλαρωτικές καταστάσεις τα σπα και το μασάζ.

Όμως και το διάβασμα είναι διασκέδαση.

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε εδώ.

 

Book Now!